Májjal töltött rántott karalábé
Elkészítés módja
1. A karalábét – miután meghámoztuk – 1 centi vastagon fölszeleteljük. 16 darabot félreteszünk belőle, a többit nyersen elropogtathatjuk.
2. A májat 8 egyforma, minél vékonyabb szeletre vágjuk. Kissé ki is verjük – lehetőleg pont akkora legyen, mint a karalábékarikák –, széleit beirdaljuk. Mindkét felét a sóval, a borssal és a majoránnával bedörzsöljük. Mindegyiket 2-2 karalábészelet közé illesztjük, fogvájóval rögzítjük, megsózzuk.
3. A lisztben, a fölvert tojásban és a zsemlemorzsában megforgatjuk, majd az utóbbi kettőben újra meghempergetjük.
4. Bő, közepesen forró olajban oldalanként kb. 5-5 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. A biztonság kedvéért fogvájóval vagy hústűvel szúrjunk bele és ellenőrizzük, hogy a közepén lévő máj megsült-e. Ha véres lé szivárogna belőle, pár percig még süssük. Párolt rizs és tartármártás illik hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.