Ízes bukta

Elkészítés módja
1. Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
2. A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk. Duplájára kelesztjük.
3. Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe lekvárt teszünk.
4. Feltekerjük és a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
5. Én felét vegyes ízzel, másik felét barackízzel töltöttem meg.
6. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük.
7. Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.
8. Porcukorral megszórva tálaljuk.
A fiúk egyik kedvenc buktája! :) Szépek lettek Editke :)
Köszönöm szépen Manócska.
Nagyon szépek a buktáid Editke!