Hűtőben kelt házi kenyér

Elkészítés módja
1. A tésztát nem kell dagasztani.
2. A liszthez hozzákeverjük az élesztőt, a sót, hozzáadjuk az olajat, majd a langyos vizet és összekeverjük.
3. Az összeállított tésztát egy tálba tesszük és konyharuhával letakarva hűtőbe tesszük este.
4. Reggel már süthetjük.
5. A hűtőből kivéve kissé átgyúrjuk és gömbölyűre formázzuk.
6. Egy hőálló tálat sütőpapírral kibélelünk és a tésztát beletesszük.
7. Tetejét késsel 3 helyen kissé bevágjuk.
8. Vízzel lespricceljük és az edény tetejét ráhelyezzük. 240 fokra beállítjuk a sütőt és az edény betoljuk a hideg sütőbe.
9. Amikor a sütő elérte a kellő hőfokot, onnantól számítva még 60 percig sütjük.
10. Az idő elteltével kivesszük, újból lespricceljük vízzel a tetejét és még jó 10 percig sütjük. Sütő függő, ajánlatos ellenőrizni, hogy a közepe átsült-e?
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.