Húsvéti fonott kalács

Húsvéti fonott kalács recept
Hozzávalók
2 rúdhoz:
•  1 kg finomliszt
•  5 dkg friss élesztő
•  4 dl langyos tej
•  10 dkg porcukor
•  10 dkg olvasztott vaj
•  2 csomag vaníliás cukor
•  2 db tojás
A kalács lekenéséhez:
•  1 db felvert tojás

Elkészítés módja

1. A lisztet átszitáljuk és a cukrokkal összekeverjük.

2. Az élesztőt szétmorzsoljuk és 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

3. A liszt közepébe ütjük a tojásokat, beleöntjük a megkelt élesztőt és a maradék langyos tejjel jól kidolgozzuk.

4. Utolján hozzáadjuk a langyos, olvasztott vajat és szép szálasra kidagasztjuk.

5. Kelesztő tálba tesszük, tetejét kevés liszttel megszórjuk és duplájára kelesztjük.

6. A megkelt tésztát átgyúrjuk és 6 részre vágjuk.

7. A darabokból hosszabb csíkokat sodrunk és 3 darabot összefonunk belőle.

8. A megmaradt tésztadarabokkal is így járunk el.

9. Egyiket egy kisebb formába, míg a másikat egy nagyobb kalácsformába tesszük és felvert tojással lekenjük őket.

10. Fél órát kelesztjük, ekkorra már kitöltik a formákat és újból lekenjük felvert tojással.

11. 180 fokra melegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.

Húsvéti fonott kalács recepthez fűződő történet, jótanács

Kétszer sütöttem meg. Annyira ízlett, hogy mind elfogyott.

A leírásban szereplő Húsvéti fonott kalács recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (fonott kalács, kalács, húsvéti kalács) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több kalács recept
Még több kalács recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.