Sajttal töltött melegszendvicsek

Elkészítés módja
1. A kvarglis melegszendvicshez a kvarglit egy-egy szelet sonkával körbetekerjük, majd négy akkora kenyérszeletre rakjuk, hogy ne lógjon le túlzottan róla.
2. A többi kenyérrel befedjük, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, nehogy sütés közben kinyíljon.
3. A tojások sárgáját a liszttel és a sörrel, enyhén megsózva simára keverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
4. A szendvicseket ebben a masszában megforgatjuk, majd bő, forró olajban kb.3 perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük. Csak frissen finom, de ha kihűlt, mikrohullámú készülékben megmelegíthetjük, így újra olyan, mint ha épp abban a percben készült volna el.
5. A mozzarellával töltött baguette-hez a sajtot egycentis vastagon fölvágjuk, akkor jó, ha 8 szelet lesz belőle. A tojásokat kissé felverjük, a tejet hozzáöntjük. A kenyérszeleteket – először csak a felét – néhány pillanatra a tojásos tejbe mártjuk, úgy ahogyan a bundáskenyérhez szokás. Egymás mellé, tálcára rakjuk.
6. Mindegyikre egy szelet sajtot fektetünk. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, szálkátlanított, apróra tördelt szardíniát rakunk rá. A maradék kenyérszeleteket ugyancsak a tojásos tejbe mártjuk, az előzőek tetejére borítjuk. Jól összenyomkodjuk, esetleg fogvájóval is megtűzzük, nehogy sütés közben szétnyíljanak.
7. A szendvicseket egyenként a zsemlemorzsába forgatjuk, akkor jó, ha jól a kenyérre tapad. Serpenyőben, kb. ujjnyi forró olajban, oldalanként kb. 3-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.