Húsos-rizses káposzta

Elkészítés módja
1. A húst kockákra vágjuk.
2. A savanyú káposztát átmossuk.
3. A szalonnát, hagymát, paprikát és a paradicsomot kisebb kockákra vágjuk.
4. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát.
5. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, pár percig pároljuk, majd rátesszük a húst.
6. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a paprikával, rádobjuk a babérlevelet, pici vizet öntönk rá és kb. fél órát főzzük.
7. Beletesszük az átmosott káposztát, felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje és kb. 45 percet főzzük.
8. Ha a káposzta megpuhult, beleszórjuk a rizst és készre főzzük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó kis recept:)