Hentes tokány
Elkészítés módja
1. A húst, és a sonkát ceruza vékonyságú, legfeljebb 2-3 cm hosszú csíkokra, a szalonnát, hagymát, uborkát kockára vágjuk.
2. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, de a pörcöket nem süssük le teljesen. Ha pirulni kezd, hozzáadjuk a húst és együtt sütjük, pirítjuk őket.
3. Ha a hús pirulni kezd, rádobjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a majoránnát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és kis lángon főzzük, szükség szerint néha hozzáöntünk egy kis vizet, esetleg fehér bort.
4. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a csemegeuborkát és a sonkát, majd készre főzzük.
5. Tört burgonyával, párolt rizzsel, vagy tarhonyával tálaljuk.
Hentes tokány recepthez fűződő történet, jótanács
A hentes tokány tulajdonképpen a sertésborda hentes módra napközis változata. Természetesen pörköltösen is el lehet készíteni, ám ez itt most egy régiesebb változat.
Kedves Zsuzsa! Nalunk is nepszeru, viszont be kell vallanom hogy a sertes bordaval hentes modra meg ados vagyok magamnak. :)
Nagyon szeretem,sokszor készítem!