Házi eperlekváros bukta

Elkészítés módja
1. Az élesztőt 2 langyos tejbe morzsoljuk, 2 kiskanál cukrot teszünk bele és meleg helyen megkelesztjük.
2. Az átszitált lisztet tálba tesszük, majd a vajat, a porcukrot, a 2 tojássárgáját és a megkelt kovászt is.
3. Annyi langyos tejjel dolgozzuk ki, hogy a tészta se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Ha elválik az edény falától, akkor jó az állaga.
4. Konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.
5. A tésztát kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, és a közepébe lekvárt teszünk.
6. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
7. Sütőpapírral bélelt tepsibe szorosan egymás mellé tesszük, olvasztott vajjal lekenjük és 180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
8. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Házi eperlekváros bukta recepthez fűződő történet, jótanács
Ebből a tésztából készíthetünk fonott kalácsot, brióst, mákos vagy diós tekercset is.
Köszönöm mindenkinek.
Nagyon finom kelt recept. Kenyérsütő gépben is dagasztható. (én abban szoktam)
Túróval töltve táska is (papsapka) készíthető belőle. :-)
Szeretem a buktákat. Nagyon jól néz ki:)
Nagyon Fincsike:)
Köszönöm szépen.
Nagyon szépek! :)