Házi eperlekváros bukta

Házi eperlekváros bukta recept
Hozzávalók
•  60 dkg liszt
•  2 tojássárgája
•  4 dl tej
•  2 dkg élesztő
•  6 dkg vaj
•  6 dkg cukor
•  egy csipet só
A töltéshez:
•  házi eperlekvár
A bukták lekenéséhez:
•  olvasztott vaj

Elkészítés módja

1. Az élesztőt 2 langyos tejbe morzsoljuk, 2 kiskanál cukrot teszünk bele és meleg helyen megkelesztjük.

2. Az átszitált lisztet tálba tesszük, majd a vajat, a porcukrot, a 2 tojássárgáját és a megkelt kovászt is.

3. Annyi langyos tejjel dolgozzuk ki, hogy a tészta se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Ha elválik az edény falától, akkor jó az állaga.

4. Konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.

5. A tésztát kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, és a közepébe lekvárt teszünk.

6. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.

7. Sütőpapírral bélelt tepsibe szorosan egymás mellé tesszük, olvasztott vajjal lekenjük és 180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.

8. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Házi eperlekváros bukta recepthez fűződő történet, jótanács

Ebből a tésztából készíthetünk fonott kalácsot, brióst, mákos vagy diós tekercset is.

A leírásban szereplő Házi eperlekváros bukta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lekváros ételek, lekváros bukta, bukta, eperlekvár) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Házi eperlekváros bukta recept - 6 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #7704 2013. 10. 04. 22:55 Válasz

    Köszönöm mindenkinek.

  2. pollux
    pollux #7697 2013. 10. 03. 08:35 Válasz

    Nagyon finom kelt recept. Kenyérsütő gépben is dagasztható. (én abban szoktam)
    Túróval töltve táska is (papsapka) készíthető belőle. :-)

  3. manócska
    manócska #7680 2013. 10. 02. 09:02 Válasz

    Szeretem a buktákat. Nagyon jól néz ki:)

  4. Mesyke
    Mesyke #7653 2013. 09. 29. 13:03 Válasz

    Nagyon Fincsike:)

  5. Vassné Edit
    Vassné Edit #7652 2013. 09. 29. 10:45 Válasz

    Köszönöm szépen.

  6. kautz1009
    kautz1009 #7651 2013. 09. 29. 10:37 Válasz

    Nagyon szépek! :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Házi eperlekváros bukta recept - 6 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #7704 2013. 10. 04. 22:55 Válasz

    Köszönöm mindenkinek.

  2. pollux
    pollux #7697 2013. 10. 03. 08:35 Válasz

    Nagyon finom kelt recept. Kenyérsütő gépben is dagasztható. (én abban szoktam)
    Túróval töltve táska is (papsapka) készíthető belőle. :-)

  3. manócska
    manócska #7680 2013. 10. 02. 09:02 Válasz

    Szeretem a buktákat. Nagyon jól néz ki:)

  4. Mesyke
    Mesyke #7653 2013. 09. 29. 13:03 Válasz

    Nagyon Fincsike:)

  5. Vassné Edit
    Vassné Edit #7652 2013. 09. 29. 10:45 Válasz

    Köszönöm szépen.

  6. kautz1009
    kautz1009 #7651 2013. 09. 29. 10:37 Válasz

    Nagyon szépek! :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.