Harcsafasírt

Harcsafasírt recept
Hozzávalók
•  50 dkg afrikai harcsafilé
•  2 evőkanál morzsa
•  2 db teljes kiőrlésű szeletelt kenyér
•  2 dl tej
•  10 dkg zöldborsó
• 
•  őrölt bors
•  1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
•  1 db pritamin paprika aprítva
•  1 teáskanál friss aprított zsályalevél
•  1 db vöröshagyma aprított előre párolt
•  2 gerezd zúzott fokhagyma
•  1 nagy tojás
A panírhoz:
•  10 dkg kukoricadara
A sütéshez:
•  10 dkg vaj és 2-3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés módja

1. A halat megmossuk, leszárítjuk, felkockázzuk és aprítógépbe rakva felaprítjuk. Tálba öntjük és a megadott hozzávalókkal együtt masszává gyúrjuk.

2. A kenyeret tejbe áztatjuk, majd kicsavarva a halhoz adjuk. A legvégén adjuk a masszához a morzsát, ügyelve arra, hogy ne legyen túl kemény.

3. Egy serpenyőben a vajat és az olívaolajat felhevítjük.

4. A masszából közepes méretű gombócokat formálunk, kukoricadarába forgatjuk és a végén ellapítjuk. A felhevített zsiradékba tesszük őket és mindkét oldalukat kissé kérgesre sütjük.

5. Ezután a pogácsákat egy alufóliával bélelt tepsibe szedjük, kisült zsiradékkal meglocsoljuk és 200 fokon, 10 perc alatt szép pirosra sütjük őket. Az a lényeg, hogy átsüljenek a húspogácsák.

6. Vadrizzsel, salátával körítve, még melegen tálaljuk.

A leírásban szereplő Harcsafasírt recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (fasírt) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.