Hamis vadas csirkemell

Elkészítés módja
1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, a tésztát 2 liter forrásban lévő, sós vízben puhára kifőzzük.
2. A sárgarépát megtisztítjuk és a reszelő durva felén lereszeljük.
3. A cukrot egy széles peremű serpenyőben megkaramellizáljuk, majd a répát rádobjuk.
4. Babérlevéllel fűszerezzük és kis lángon, lefödve 12 percig pároljuk, ha kell vizet öntünk hozzá, hogy ne égjen le.
5. A csirkemellet mustárral ízesítjük és 2 dl húslevet, vagy vizet öntünk rá.
6. A tejfölt a liszttel simára kikeverjük, a vadas csirkemellet ezzel behabarjuk, azaz sűrítjük.
7. Akkor jó, ha a leve mártásszerű lesz.
8. Petrezselyemmel megszórva, orsótésztával körítve kínáljuk
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.