Hagymás, tepsis burgonyaköret
Elkészítés módja
1. A burgonyát meghámozzuk és karikákra vágjuk.
2. Vegyünk egy teflonbevonatú tepsit, olívaolajjal locsoljuk be, majd rétegezzük bele a burgonyakarikákat.
3. A hagymákat tisztítjuk, majd felszeleteljük, a fokhagymát is karikázzuk fel és sorba szórjuk a burgonya közé.
4. Lényeg, hogy összekeveredjen a hagyma és a burgonya.
5. Sózzuk és az őrölt köménnyel egyenletesen megfűszerezzük. 2 dl száraz fehérborral öntözzük meg sütés közben.
6. Előmelegített sütőben 160 fokon 40 percig süssük addig, amíg meg nem puhul a burgonyánk.
7. Sült húsok mellé kiváló köret.
Hagymás, tepsis burgonyaköret recepthez fűződő történet, jótanács
Sokszor készítem nyáron, amikor már van újburgonya.
Nagyszerű,és jó étvágyat kívánok hozzá!
Nekem is az volt a benyomásom, hogy nem rántott húsokhoz találták ki. Hát, akkor inkább kipróbáljuk sültekhez.
Hát ahhoz nemigazán illik, ezért írtam,hogy sült húsokhoz,és halakhoz is kitűnő.De ha neked azzal van kedved enni?Miért ne!
Nagyon szeretjük a hagymát, akár köret részeként is. Ezért kérdezem, hogy rántott húsokhoz is jó ez?