Gyümölcstorta

Elkészítés módja
1. A tojásfehérjét kemény habbá verem.
2. A sárgáját egyenként hozzáadva tovább verem, majd óvatosan belekeverem a lisztet, cukrot és a megolvasztott, de nem meleg margarint.
3. A kizsírozott tortaformába öntöm és közepes tűzön aranysárgára sütöm (ez nálam olyan 180 fok volt, időt nem tudok mondani, szín és tűpróba alapján döntöm el, hogy jó-e).
4. Megfőzöm a pudingot a ráírtnak megfelelően, amikor langyosra hűlt, rárakom a tortaformára.
5. A jól megtisztított epret rápakolom, majd a tortazselét (a leírtak alapján elkészítve) is ráöntöm vagy rákanalazom.
6. Hűtőbe teszem, míg megdermed a zselé, majd lehet enni.
Gyümölcstorta recepthez fűződő történet, jótanács
Próbáltam már margarinnal kikenni, de nem jó, beleragad a tészta. Jó bőven kell zsírral kikenni, az íz és a szag nem megy át a tortába.
Örülök, hogy eszembe juttattad ezt a tortát. Vannak "bármilyen" gyümölcseim. :)