Gyümölcskenyér

Elkészítés módja
1. Afehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük.
2. Ezután hozzáadjuk a citrom reszelt héját, levét és az olvasztott vajat, majd tovább keverjük a géppel.
3. Utolján hozzákeverjük a lisztet, a gyümölcsöt és a vágott diót.
4. A formát vajjal kikenjük, liszttel megszórjuk és a tésztamasszát beleöntjük, majd szépen elsimítjuk a tetejét. Ügyeljünk arra, hogy a forma csak ¾ részig legyen megtöltve, mert sütés közben növekedni fog.
5. 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbával ellenőrizve, 35 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.