Grillezett tarja valódi bulgár sopszka salátával
Elkészítés módja
1. A húst kissé kiverjük és a szeletek szélét bevagdossuk, nehogy sütés közben összeugorjanak. A grill fűszerkeverékkel mindkét oldalukat bedörzsöljük, majd egy kisebb tálba rakjuk úgy, hogy közben olajjal meglocsoljuk, és a tetejét is ellepje. letakarva egy éjjelen át hűtőszekrényben érleljük.
2. A salátához a megsütött, kicsumázott, lehéjazott paprikát közepesen vastagon fölszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük. A kígyóuborkát is vékonyabb, a paradicsomot pedig a paprikához hasonlóan vastag karikákra vágjuk. Az így előkészített hozzávalókat felváltva, a szemnek is tetszetősen egy nagy lapos salátástálra rakjuk. Enyhén megsózzuk, - vigyázzunk, mert a később rákerülő feta is sós -, az olívaolajjal meglocsoljuk, végül pedig ráreszeljük a feta sajtot.
3. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a pácolt hússzeleteket rárakjuk, és oldalanként kb. 4-4 percig sütjük közben visszamaradó olajával kenegetjük, nehogy kiszáradjon.
Nagyon kiváló saláta a sopszka, remek választás.
Már ettem sopszkasalátát Bulgáriában, régen ottjártamkor, de most is megenném.Finom.