Grillezett csirkemell mozzarellás, sült paradicsommal
Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, leszárogatjuk. Az olajat a fűszersóval, a borssal, a mézzel, a fehérborral és a tabasco- mártással jól elkeverjük. A fűszeres olajjal a csirkét körös-köröl alaposan bekenjük, majd nem túl erősen, izzó faszénparázs fölé helyezett grillrácsra, vagy rostsütőlapra fektetjük. Öt-hat percig pirítjuk, majd megfordítjuk és így sütjük tovább. Ezután még legalább kétszer megfordítjuk és közben az ízes olajjal kenegetjük.
2. Amíg a csirke sül, elkészítjük a köretet. Ehhez a paradicsomokat megmossuk, keresztben félbevágjuk, majd a fűszersóval megszórjuk és a sülő húsok mellé fektetjük. Három-négy perc alatt megsütjük.
3. Amikor a csirkék szép pirosra sültek, tálra szedjük, néhány percig állni hagyjuk, majd a grillezett paradicsommal kínáljuk, amit a reszelt mozzarellával gazdagon megrakunk, és bazsalikomlevéllel díszítünk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.