Grillezett citromos pisztráng
Elkészítés módja
1. A megmosott, leszárított, egész pisztrángok oldalát ferdén éles késsel bevagdossuk, majd sózzuk, borsozzuk.
2. A majonézt egy citrom reszelt héjával, kicsavart levével elkeverjük, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, és a pisztrángokat kívül-belül bekenjük vele. Lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük pácolódni, majd közben a körethez a meghámozott főtt burgonyákat, félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, meglocsoljuk az olajjal, és a pácolt pisztrángokkal együtt a forró grillen, piros-ropogósra sütjük.
3. Forrón tálaljuk, és grillen sült fél citromot kínálunk mellé.
Ez csak a véletlen műve lehetett, szó sincs itt holmi nagy testvérről. :) A recepteket pedig nagyon szívesen, öröm, ha néha jön egy-egy ilyen visszaigazolás, hogy jó amit kiajánlottunk, tehát mi köszönjük.
Ez már gondolatolvasás! Azt tudjuk, hogy a Nagy Testvér mindent lát, de hogy már a Mesterszakács is?! :) Éppen ma tűnődtem azon, hogy szét kéne néznem az oldalon, mivel egy pisztráng vár a sorsára a hűtőnkben... Erre láss csodát, a hegy ment Mohamedhez. :)
Annyira üdítő látványt nyújt ez a színkavalkád a fotón!
És a margóra még egy apró megjegyzés... ma másodjára is elkészítettem a Tárkonyos halfilé zöldséges tésztaágyon receptet - bejött! Ezúton is köszönöm az inspirációkat!