Gombás húspogácsák magyarosan

Gombás húspogácsák magyarosan recept
Hozzávalók
•  50 dkg sertéscomb
•  30 dkg csiperkegomba
•  1 nagyobb újhagyma (lehet egy kisebb vöröshagyma vagy 1 kiskanál vöröshagymakrém is)
•  2-3 gerezd fokhagyma vagy 1 kiskanál fokhagymakrém
•  1 tojás
•  fél csokor petrezselyem
•  1 csapott kiskanál jóféle pirospaprika
•  1 kiskanál csípős Piros Arany vagy fél kiskanál Erős Pista
•  1 kiskanál só
•  2 evőkanál olaj

Elkészítés módja

1. A húst földaraboljuk, ledaráljuk. A gombát megtisztítjuk, szárával együtt nagyon apróra vágjuk, és a húshoz adjuk.

2. A lehéjazott hagymát felaprítjuk, és a zúzott fokhagymával vagy a fokhagymakrémmel együtt ezt is belekeverjük. A tojással, a fölaprított petrezselyemmel, a pirospaprikával, a Piros Arannyal és a sóval alaposan összegyúrjuk.

3. Vizes kézzel kb. 10 dekás gombócokat formálunk belőle, majd két tenyerünk között mindegyiket kissé ellapítjuk ugyanúgy, mint a hagyományos vagdalthoz, mert ha nagyon vastag, nem sül át.

4. Amikor a rostély kellően forró, és a faszén csak parázslik alatta, a húspogácsákat rárakjuk és többször megforgatva 10-12 perc alatt megsütjük, közben egy kevés olajjal kenegetjük. Friss kenyeret és marinírozott paprikát kínálunk hozzá.

A leírásban szereplő Gombás húspogácsák magyarosan recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (pogácsa) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.