Gömbölyű borsóleves

Elkészítés módja
1. Elkészítjük a csipetkét. A liszthez hozzákeverjük a petrezselymet és a sót. Kanalanként adagolva annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. Kimondottan masszívnak kell lennie, a galuskaállag nem jó!
2. Amint a tészta összeállt, megkezdjük a golyók formázását. Nagyságban inkább a répagolyókhoz idomuljunk, mert ha a borsót célozzuk meg, sokáig fog tartani. Így is lesz belőle bőven. (Nekem ebből a mennyiségből kereken 51 db lett.)
3. Egy lábasban olajat hevítünk, rákanalazzuk a pirospaprikát és a lisztet. Keverünk rajta kettőt, felöntjük 2 dl vízzel és simára dolgozzuk. Hozzárakjuk a zöldségeket is, sózzuk. Beletesszük a petrezselymet, majd felöntjük még kb. 8 dl vízzel.
4. Ha forr, belerakjuk a csipetkét. Már csak addig főzzük, míg a tésztagolyó meg nem puhul. Kb. 6-8 perc elég neki.
Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a belseje is átfőtt, vegyünk ki egyet és nézzük meg. Jó étvágyat!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.