Gesztenyével töltött vadkacsa vagy vadlibamell

Gesztenyével töltött vadkacsa vagy vadlibamell  recept
Hozzávalók
•  2 fagyasztott vadkacsa - vagy vadlibamell (kb.70 dkg)
•  1 kiskanál só
•  fél mokkáskanál őrölt fehér bors
a töltelékhez:
•  1 közepes nagyságú (kb.12 dkg) friss kacsamáj esetleg csirkemáj
•  10 szem (kb. 6 dkg) szelídgesztenye
•  1 nagyobb savanykás alma
•  1 tojás
•  2-3 dkg vaj
•  1-2 evőkanál zsemlemorzsa
•  1 mokkáskanál só
•  fél-fél mokkáskanál őrölt fehérbors és majoránna
a sütéshez:
•  8 vékony szelet húsos szalonna (legjobb az ún. sliced bacon)
•  0.5 dl olaj

Elkészítés módja

1. A kacsamelleket szobahőmérsékleten fölengedjük, lecsöpögtetjük, majd kicsontozzuk. Ezután keresztben elfelezzük, így lesz négy fél mell belőle, amiket lapjában, hosszában bevágunk úgy, hogy a hússzeletet kihajthassuk. Enyhén kiverjük, sóval és borssal körös-körül bedörzsöljük.

2. A töltelékhez minden egyes gesztenyét ott ahol a héja a legpuhább keresztben bevágunk, majd bő vízben annyi ideig főzzük, amíg a könnyen meghámozhatjuk, ez kb. 30 perc. Leszűrve hűlni hagyjuk, héját lefejtjük, majd a szemeket félcentis kockákra vágjuk. A kacsamájat is hasonlóan daraboljuk fel, és serpenyőben a vajon 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Az almát meghámozzuk, félbevágjuk, a magházát kiemeljük, és a húsát ugyancsak kis kockákra vágjuk. A tojást habverővel kissé felverjük, a májat, az almát és a gesztenyét apránként belekeverjük. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amennyi a felesleges levet felszívja, és sóval, borssal, a majorannával fűszerezzük.

3. Egy csíkban a kacsamellek egyik oldalára halmozzuk, a hús másik felét ráhajtjuk, majd az egészet egyenként szalonnába burkoljuk, sőt meg is tűzzük, nehogy sütés közben szétnyíljanak. Az így becsomagolt melleket egy serpenyőben olajon körös-körül megpirítjuk, majd tűzálló tálba vagy zománcozott tepsibe átrakva, előmelegített sütőbe toljuk. Erős lánggal (210 °C; légkeveréses sütőben 190 °C) 10-12 perc alatt megsütjük, majd ugyanennyi ideig pihentetjük.

4. Vastag, ferde szeletekre vágva forró tálra fektetjük. A tűzálló tálban vagy tepsiben maradt pecsenyelevet két-három evőkanál vízzel felöntjük, és ezt a hígított \"szaftot\" a tetejére locsoljuk.

5. Köretként burgonyapürét, vajon megforrósított magozott aszalt szilvát és szalonnás zöldbabköteget adunk hozzá. Utóbbi úgy készül, hogy a sós vízben roppanósra főzött zöldbabot ötösével-hatosával kis kötegekbe rakjuk, szalonnával körbetekerjük és forró sütőben pár percig sütjük.

A leírásban szereplő Gesztenyével töltött vadkacsa vagy vadlibamell recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemáj recept
Még több csirkemáj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.