Füstöltízű sárgaborsópüré-leves

Elkészítés módja
1. A sárgaborsót megmossuk és előtte lévő nap beáztatjuk, mert sajnos lassan fő meg.
2. A vöröshagymát tisztítás után apró kockára vágjuk, és 2 evőkanál olajon megpároljuk.
3. Hozzáadjuk a csilipaprikát, a borsot, babért, majd felöntjük 1 liter vízzel.
4. A borsót átmossuk és fazékba rakjuk és jól elkeverjük.
5. A szalonnát 3 darabra vágjuk és úgy tesszük a levesbe.
6. Lassú lángon puhára főzzük a borsót, botmixerrel pürésítsük, de előtte kivesszük belőle a babért és szalonnát.
7. A tejszínt elkeverjük benne és utánasózunk ha szükséges.
8. A szalonnát apróra vágjuk és a leveshez kínáljuk, vagy levesgyönggyel koronázzuk meg a csészékben, kinek-kinek ízlése szerint.
Füstöltízű sárgaborsópüré-leves recepthez fűződő történet, jótanács
A sárgaborsót nemcsak főzeléknek, de ízletes levesnek is ellehet készíteni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.