Almapüréleves pirított vajas kaláccsal
Elkészítés módja
1. Az almát meghámozzuk, majd csumája nélkül kis kockákra vágjuk, és egy kisebb lábasba szórjuk. A cukorral és a vaníliás cukorral édesítjük, a fahéjjal és a szegfűszeggel fűszerezzük, csipetnyit megsózzuk. Kb. 1 liter meleg vízzel fölöntjük. A citrom kifacsart levével ízesítjük. Nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon puhára főzzük.
2. A főzőtejszínt a pudingporral simára keverjük, a puha alma levét ezzel sűrítjük, 2 percig forraljuk, végül merülő-mixerrel – óvatosan, mert forró – simára turmixoljuk.
3. Közben a vajat nagy serpenyőben fölolvasztjuk, a kalácsszeleteket kb. 2 perc alatt megpirítjuk benne. Külön kínáljuk a leveshez.
Almapüréleves pirított vajas kaláccsal recepthez fűződő történet, jótanács
A leves hidegen is nagyszerű.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.