Almapüréleves pirított vajas kaláccsal

Almapüréleves pirított vajas kaláccsal recept
Hozzávalók
•  4 alma (kb. 60 dkg)
•  4 evőkanál kristálycukor
•  2 csomag vaníliás cukor
•  1 mokkáskanál őrölt fahéj
•  fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg
•  csipet só
•  fél citrom leve
•  2 dl főzőtejszín
•  1 kiskanál főzni való vaníliaízű pudingpor
•  5 dkg vaj
•  4 vékony szelet kalács (szikkadt is lehet)

Elkészítés módja

1. Az almát meghámozzuk, majd csumája nélkül kis kockákra vágjuk, és egy kisebb lábasba szórjuk. A cukorral és a vaníliás cukorral édesítjük, a fahéjjal és a szegfűszeggel fűszerezzük, csipetnyit megsózzuk. Kb. 1 liter meleg vízzel fölöntjük. A citrom kifacsart levével ízesítjük. Nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon puhára főzzük.

2. A főzőtejszínt a pudingporral simára keverjük, a puha alma levét ezzel sűrítjük, 2 percig forraljuk, végül merülő-mixerrel – óvatosan, mert forró – simára turmixoljuk.

3. Közben a vajat nagy serpenyőben fölolvasztjuk, a kalácsszeleteket kb. 2 perc alatt megpirítjuk benne. Külön kínáljuk a leveshez.

Almapüréleves pirított vajas kaláccsal recepthez fűződő történet, jótanács

A leves hidegen is nagyszerű.

A leírásban szereplő Almapüréleves pirított vajas kaláccsal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több kalács recept
Még több kalács recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.