Friss füvekkel pácolt jércemell salátaágyon

Elkészítés módja
1. A csirkemellet a kisujjnyinál kicsit kisebb csíkokra vágjuk, és a májjal együtt szorosan egy tálba rakjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, az apróra vágott friss zöldfűszerekkel megszórjuk. Utóbbi lehet zsálya, rozmaring, kakukkfű, tárkony, ami épp kéznél van. Fél gerezd zúzott fokhagymával „illatosítjuk”, és annyi – kb. 1,5 deci – olajat öntünk rá, amennyi ellepi. Letakarjuk, hűtőszekrényben 1 órán át – még jobb egész éjszakán át – érleljük.
2. Ezalatt az összes salátát leveleire bontjuk, megmossuk és megszikkasztjuk. Körülbelül a felét falatnyi darabokra tépve négy tányéron mutatósan elosztjuk, a többit másnapra eltesszük. A készen vett salátakeverékkel könnyebb dolgunk van, elég szétosztani a tányérokon.
3. A megtisztított és nyersen cikkekre vágott gombával, a narancsgerezdekkel, a leszemezett szőlővel, a cikkekre vágott paradicsommal és a felkarikázott kígyóuborkával megrakjuk, letakarva behűtjük.
4. Egy vasserpenyőt megforrósítunk, a csirkét meg a májat olajostul beleöntjük, és 3-4 perc alatt megsütjük. A citromlevet az olajjal simára keverjük, enyhén megsózzuk, majd a salátára locsoljuk.
5. A forró sült csirkemellet és májat szűrőlapáttal ráemeljük – az sem baj, ha az ízes olajból is csöpög rá egy kevés –, és azonnal tálaljuk. Forró pirítóst is kínálhatunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.