Franciasaláta
Elkészítés módja
1. A tejfölt a majonézzel összekeverjük.
2. Belekeverjük a mustárt, cukrot, a csipetnyi sót és fehér borsot. Nyomunk bele egy kis citromlevet. Ezeket jól összekeverjük. Így meg is lesz a tartármártásunk.
3. Megfőzzük sós vízben az apró kockára vágott krumplit, zellert.A krumplit és a zellert külön külön főzzük, mert a főzési idejük rövid és nem akarjuk, hogy szétfőjenek.
4. Amíg ezek megfőnek, addig a borsó és a répa együtt puhulhat, de ne főzzük túl.
5. Ezután leszűrjük és kihűtjük őket.
6. Addig belekeverjük a tartárba az apróra vágott savanyú uborkát és almát.
7. Amikor kihűltek a zöldségek, apró kockákra vágjuk a krumplit, répát, zöldséget és a borsóval együtt belekeverjük a tartárunkba.
Kész is vagyunk. Hűtve tároljuk.Franciasaláta recepthez fűződő történet, jótanács
Bármikor megcsinálhatjuk ezt a népszerű salátát, nagyon egészséges. Itt a borsószezon, és ha vendégeket várunk, gyorsan elkészíthetjük.
Mi is nagyon szeretjük. Gusztusos:)
Nagyon szeretem:)