Tonhalsaláta mexikóiasan

Elkészítés módja
1. A konzervzöldséget lecsöpögtetjük, egy tálba rakjuk. A konzervhalat lecsöpögtetjük, kisebb darabokra szedve a zöldséghez adjuk, de még nem keverjük össze.
2. Az öntethez a paradicsomok héját lehúzzuk — ehhez ha kell, néhány pillanatra forrásban lévő vízbe is rakhatjuk —, szárukat kimetsszük, majd félbehasítjuk, magjaikat kikaparjuk, húsukat nagyon apró kockákra vágjuk. A csilipaprikát kicsumázzuk, vékony héjukat leszedjük, húsukat nagyon apróra vágjuk. A lecsöpögtetett olajbogyót, a megtisztított póréhagymát és a petrezselymet ugyancsak nagyon apróra vágjuk. Az így fölaprított hozzávalókat a ketchupba keverjük az olajjal együtt. Az origanoval fűszerezzük, a Worcesterrel ízesítjük.
3. Ezt az ízes paradicsomos mártást a zöldséges halra öntjük, óvatos mozdulatokkal, hogy a halat ne törjük, összeforgatjuk. Letakarva rövid időre hűtőszekrénybe tesszük, hogy az íze egy kicsit összeérjen.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.