Flamingó kuglóf
Elkészítés módja
1. Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk.
2. Az édesítőszert 1 dl langyos tejben feloldjuk.
3. A lisztet egy tálba tesszük, beleadagoljuk az olajat, a feloldott édesítőszeres tejet, a megkelt élesztőt és sima tésztává dagasztjuk. 3 részre osztjuk.
4. Egy tészta marad saját állagában, a másikba beleadagoljuk a fél dl tejben feloldott puncsos pudingport, a másikba a kakaós tejet.
5. A tésztákat fél órát letakarva kelesztjük.
6. A cipókat kb. 40 cm hosszúra kisodorjuk és összefonjuk.
7. Kivajazott kuglófformába fektetjük.
8. A tésztát a formában újra kelesztjük és tűpróbáig sütjük.
9. Végül csokimázzal bevonjuk.
Köszönöm szépen Manócska és Marcsikám.
Finom volt nagyon.
Jól néz ki:)
Ez a kuglóf nagyon finom én is sütöttem már.