Feketeerdő-torta
Elkészítés módja
1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral.
2. Ha jó kemény a hab, beletesszük a sárgáját és tovább verjük még 3 percig.
3. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük és óvatosan a tojásos masszába forgatjuk.
4. A kapott tészta 1/3-át tortaformában megsütjük (kb. 15 perc alatt) előmelegített sütőben.
5. A maradék masszából még két lapot sütünk. Így a megsült piskótakorongok egyformák lesznek. Nem kell a piskóta szétvágásával küzdeni ha így sütjük meg.
6. Az üveg magozott meggyet lecsöpögtetjük és kipótoljuk vízzel 4 dl-re.
7. A vaníliás pudingot összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a meggynek a levét és sűrűsödésig főzzük.
8. Ha sűrű akkor belekeverjük a meggyet. Ezt még melegen az egyik piskótakorongra kenjük.
9. A krémhez megfőzzük a vaníliás pudingot a cukorral és a tejjel, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
10. A habtejszínt felverjük és a vaníliás pudinggal összeforgatjuk.
11. Az így kapott krém felét a meggyes rétegre simítjuk, majd ráhelyezzük a második piskótakorongot és erre kenjük a krém másik felét.
12. Végül rátesszük a harmadik korongot és tetszés szerint díszítjük.
Köszönöm szépen Manócska és Editke!
Szép torta és az elkészítése,a krém is tetszik.
Nagyon szép a tortád Szabina!