Párizsi bomba

Elkészítés módja
1. A munkát a krém készítésével kezdjük. Ehhez az összes hozzávalót lábasba töltjük, és kevergetve fölforraljuk. Hűlni hagyjuk, majd hűtőszekrényben dermesztjük egy éjjelen át.
2. A tésztához a tojások sárgáját 4 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. A vizet és az olvasztott vajat (margarint) hozzáadjuk. A lisztet a kakaóporral összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beledolgozzuk. Egyharmadát az eddigiekhez adjuk, óvatosan összeforgatjuk.
3. A többi hozzávalót ugyanígy, két részletben tesszük hozzá. Egyharmadából kikent, kilisztezett tepsire egy akkora kerek lapot kenünk ki, mint a később használatos bombaforma teteje. A maradékot egy közepes tepsiben simítjuk el.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (175 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) 18-20 percig sütjük. Egy kb. 2 literes bombaformát először alufóliával, majd a tésztalappal kibélelünk.
5. A párizsi krémet (főzött csokoládékrémet) jó habosra keverjük, a meggyet beleforgatjuk, majd a formába simítjuk. A kerek tortalapot a tetejére illesztjük.
6. Hűtőszekrényben dermesztjük néhány órán át, végül tálra borítjuk, tejszínhabbal bevonjuk, és pirított mandulával megszórjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.