Fekete-erdő muffin
Elkészítés módja
1. A meggybefőttet lecsepegtetjük, apróra vágjuk. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóporral és a csokis tortadarával összeforgatjuk.
2. A tojásokat a cukorral 2-3 perc alatt jó habosra keverjük, majd a puha vajat és a kefirt hozzáadjuk . A lisztes keveréket hozzátesszük, végül a meggyet is beleforgatjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával háromnegyedükig megtöltjük, tetejüket vizes kanállal kissé elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.
4. A mázhoz valókat 3-4 perc alatt simára főzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd a tészta tetejére kenjük, dermedni hagyjuk. Tálaláskor a tetejüket tejszínhabrózsával díszítjük, a közepükbe 1-1 szem meggybefőttet rakunk, és csokoládéreszelékkel megszórjuk.
Nagyon ötletes kipróbálom a közeljövőben:)
Sokszor megsütöttem és nagyon finom!