Narancsos, narancslekváros és őszibarackos, nektarinos muffin

Narancsos, narancslekváros és őszibarackos, nektarinos muffin recept
Hozzávalók
a narancsoshoz:
•  25 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  1 mokkáskanál szódabikarbóna
•  2 (kb.35 dkg) narancs
•  1 tojás
•  15 dkg barna-vagy kristálycukor
•  1 dl olaj
•  2 dl főzőtejszín vagy
•  tejföl
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a narancslekvároshoz:
•  25 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  csipetnyi só
•  1 tojás
•  3 evőkanál barna-vagy kristálycukor
•  10 dkg narancslekvár (lehetőleg darabos)
•  1.25 dl 100 %-os narancslé
•  1 dl főzőtejszín vagy tejföl
•  0.5 dl olaj
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
az őszibarackos nektarinoshoz:
•  30 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  csipetnyi só
•  2 tojás
•  15 dkg kristálycukor
•  1.5 dl olaj
•  1.5 dl tej
•  2 nagyobb inkább kemény mint puha őszibarack
•  2 nagyobb inkább kemény mint puha nektarin
a tetejére:
•  2 evőkanál barna cukor
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A narancsoshoz a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. A narancsot jól megmossuk, leszárogatjuk, héját – csak a narancsszínű vékony részt – lereszeljük. Kb.1 evőkanálnyi lesz belőle.

2. A narancsokat egy tál fölött teljesen meghámozzuk, majd kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles kiskéssel bevágunk, és a narancsfiléket kiemeljük. A kezünkben maradt rostos részt kissé kifacsarjuk. A filéket félbevágjuk.

3. A tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc alatt jó habosra keverjük. Először az olajat, majd a tejszínt végül a narancs tálban összegyűlt levét, pontosabban abból 0,5 decit adunk hozzá. A lisztes keveréket, a reszelt narancshéjat majd a gyümölcshúst belekeverjük.

4. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával úgy töltjük meg, hogy majdnem tele legyenek. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

5. A narancslekvároshoz a lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk. A tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc alatt jó habosra keverjük. Először a narancslekvárt, azután a narancslevet, végül a tejszínt és az olajat adjuk hozzá.

6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával úgy töltjük meg, hogy majdnem tele legyenek.

7. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

8. Az őszibarackos, nektarinoshoz a lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk. A tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc alatt jó habosra keverjük. Először az olajat majd a tejet adjuk hozzá.

9. A kétféle barackot meghámozzuk, félbevágva kimagozzuk majd húsukat kb.1 centis kockákra vágjuk. A tésztába keverjük.

10. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával úgy töltjük meg, hogy majdnem tele legyenek. Tetejüket a barna cukorral behintjük.

11. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

A leírásban szereplő Narancsos, narancslekváros és őszibarackos, nektarinos muffin recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lekváros ételek, muffin recept, sós muffin) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.