Narancsos, narancslekváros és őszibarackos, nektarinos muffin

Elkészítés módja
1. A narancsoshoz a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. A narancsot jól megmossuk, leszárogatjuk, héját – csak a narancsszínű vékony részt – lereszeljük. Kb.1 evőkanálnyi lesz belőle.
2. A narancsokat egy tál fölött teljesen meghámozzuk, majd kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles kiskéssel bevágunk, és a narancsfiléket kiemeljük. A kezünkben maradt rostos részt kissé kifacsarjuk. A filéket félbevágjuk.
3. A tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc alatt jó habosra keverjük. Először az olajat, majd a tejszínt végül a narancs tálban összegyűlt levét, pontosabban abból 0,5 decit adunk hozzá. A lisztes keveréket, a reszelt narancshéjat majd a gyümölcshúst belekeverjük.
4. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával úgy töltjük meg, hogy majdnem tele legyenek. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
5. A narancslekvároshoz a lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk. A tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc alatt jó habosra keverjük. Először a narancslekvárt, azután a narancslevet, végül a tejszínt és az olajat adjuk hozzá.
6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával úgy töltjük meg, hogy majdnem tele legyenek.
7. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
8. Az őszibarackos, nektarinoshoz a lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk. A tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc alatt jó habosra keverjük. Először az olajat majd a tejet adjuk hozzá.
9. A kétféle barackot meghámozzuk, félbevágva kimagozzuk majd húsukat kb.1 centis kockákra vágjuk. A tésztába keverjük.
10. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával úgy töltjük meg, hogy majdnem tele legyenek. Tetejüket a barna cukorral behintjük.
11. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.