Fehér csokoládés-málnahabos brownie
Elkészítés módja
1. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni. Egy tálba elkezdjük kikeverni a cukrot, a vaníliás cukrot és a puha vajat. Állandó keverés mellett, egyesével hozzákeverjük az egész tojásokat. Ezután szintén állandó keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a lisztet, majd belecsorgatjuk a felolvasztott csokoládét. Így együtt is jól kikeverjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, tetejét egyenletesen elsimítjuk és félretesszük, ameddig elkészül a krémes massza.
2. Egy tálba tesszük a mascarponét, a porcukrot, vaníliás cukrot és az aromát, majd robotgéppel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a kakaót és óvatosan fakanállal kicsit összekeverjük. Ezután újra robotgéppel keverjük és egyesével belekeverjük az egész tojásokat is. Végül a tepsiben lévő massza tetejére öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk.
3. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 40 percig sütjük. Ha kezdene a teteje túlbarnulni, akkor sütőpapírral lefedve tovább sütjük. Amikor megsült, nyitott ajtajú sütőben hagyjuk kihűlni.(Én addig hagytam a sütőben, ameddig langyosra hűlt, majd rácsra téve hagytam teljesen kihűlni.) Közben elkészítjük a málnahabot.
4. A málnát jól megmossuk, lecsepegtetjük, majd botmixerrel pépesítjük. Szitán átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele. A Hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verjük, majd óvatosan, kanalanként hozzákeverjük az ízlés szerinti mennyiségű málnát.
5. A teljesen kihűlt süteményről óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd tálcára helyezzük. A tetejére kanalazzuk a málnahabot, majd egyenletesen elsimítjuk.
6. Tálalás előtt ízlés szerinti méretűre felvágjuk.
Nagyon tetszik!
Köszönöm a receptet.
Üdv. Megint nagyon szép sütit sütöttél:) Gratulálok.