Egyszerű kacsasült egytál

Elkészítés módja
1. A kacsacombokat megsózzuk és kicsit hagyjuk állni (ha van időnk, egy egész éjszakát is állhat).
2. Közben a burgonyát és a hagymát megtisztítjuk. A burgonyát vékonyabb cikkekre vágjuk. Megsózzuk, megszórjuk majorannával és jól összekeverjük. A hagymát félbe vágjuk, vékonyan felszeleteljük és megsózzuk, majd összekeverjük a burgonyával.
3. A hagymás burgonyakeveréket egyenletesen beleterítjük egy tepsibe.
4. Rátesszük a kacsacombokat. Aláöntjük a sört, (kb. 1-1,5dl), majd lefedjük alufóliával a tepsit és az előmelegített sütőbe toljuk. 200 fokon, kb. 2 óra alatt megsütjük, majd leszedjük a tepsiről az alufóliát és kicsit megpirítjuk a húst. (kb.15 perc)
Egyszerű kacsasült egytál recepthez fűződő történet, jótanács
A kacsahús íze erőteljes, sajátos jellegét elkészítés után is megőrzi. A kacsa a többi baromfihoz viszonyítva zsírosabb, így saját zsírjában ropogósra süthetjük. Nagy mennyiségben tartalmaz telítetlen zsírsavakat is, melyek segítik a szív- és érrendszer védelmét.
Ez úgy összességében is gusztusosra sikerült !:)
Szép pirosak lettek a combocskák:)