Egyszer kelt farsangi fánk
Elkészítés módja
1. Az élesztőt 2 dl tejben kevés cukorral felfuttatom.
2. A lisztbe mélyedést készítek és ide kerül bele a felfutott élesztő és a vaj kivételével a többi hozzávaló.
3. A tésztát jól kidolgozom és ekkor hozzáadom az olvasztott vajat és még ezzel is tovább dolgozom.
4. Majd lisztezett gyúródeszkára kiöntöm és vékonyra - ujjnyi vastagra - kinyújtom és pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
5. Letakarom konyharuhával és fél órát kelesztem.
6. Az olajat felhevítem, az ujjammal a fánk közepét benyomom - ez az olajban alulra kerül.
7. Fedővel lefedem és amikor már szép piros, átfordítom, ekkor már nem teszem rá a fedőt.
8. Papíron leitatom az olajat róla, sárgabaracklekvárt teszek a közepébe és porcukrozom.
Egyszer kelt farsangi fánk recepthez fűződő történet, jótanács
Csak sütés előtt kelesztem a kiszaggatott tésztát. Nagyon finom, könnyű a tésztája.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.