Egyszer kelt farsangi fánk

Egyszer kelt farsangi fánk recept
Hozzávalók
•  1 kg liszt
•  5 dkg olvasztott vaj
•  5 tojássárgája
•  8 dl tej
•  fél dl rum
• 
•  10 dkg cukor
•  1 citrom reszelt héja
•  6 dkg élesztő

Elkészítés módja

1. Az élesztőt 2 dl tejben kevés cukorral felfuttatom.

2. A lisztbe mélyedést készítek és ide kerül bele a felfutott élesztő és a vaj kivételével a többi hozzávaló.

3. A tésztát jól kidolgozom és ekkor hozzáadom az olvasztott vajat és még ezzel is tovább dolgozom.

4. Majd lisztezett gyúródeszkára kiöntöm és vékonyra - ujjnyi vastagra - kinyújtom és pogácsaszaggatóval kiszaggatom.

5. Letakarom konyharuhával és fél órát kelesztem.

6. Az olajat felhevítem, az ujjammal a fánk közepét benyomom - ez az olajban alulra kerül.

7. Fedővel lefedem és amikor már szép piros, átfordítom, ekkor már nem teszem rá a fedőt.

8. Papíron leitatom az olajat róla, sárgabaracklekvárt teszek a közepébe és porcukrozom.

Egyszer kelt farsangi fánk recepthez fűződő történet, jótanács

Csak sütés előtt kelesztem a kiszaggatott tésztát. Nagyon finom, könnyű a tésztája.

A leírásban szereplő Egyszer kelt farsangi fánk recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (fánk receptek, fánk recept, farsangi fánk) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több fánk recept
Még több fánk recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.