Egészben sült sertéstarja marinált cukkinivel, joghurttal, sült fokhagymával

Egészben sült sertéstarja marinált cukkinivel,  joghurttal, sült fokhagymával recept
Hozzávalók
•  egy nem túl vastag inkább hosszúkás kicsontozott sertéstarja (kb. 1.5 kg)
•  tengeri só
•  kb. 3 evőkanál mustár
•  4 evőkanál olívaolaj
a marinált cukkinihez:
•  2 zsenge karcsú cukkini
•  1-2 ág rozmaring
•  3 gerezd fokhagyma
•  kb. 6 evőkanál olívaolaj
•  tengeri só
a sült fokhagymához:
•  4 fej fokhagyma
a tálaláshoz:
•  sűrű natúr joghurt vagy tejföl
•  korianderzöld

Elkészítés módja

1. 4-6%-os tengerisó-oldatot készítünk, azaz 5 deci langyos vizet 2-3 deka tengeri sóval addig keverünk, míg a só föloldódik benne. Fecskendőbe töltjük, és a húst minél több helyen ezzel „beinjekciózzuk”. Először a mustárral, majd az olívaolajjal vékonyan, teljesen körbekenjük, nem feltétlen csak az ízesítés miatt, hanem azért, hogy a hús pólusait teljesen fedje (szigetelje), ne folyjon ki belőle, a sóoldat. Éjszakára letakarva hűtőszekrénybe tesszük.

2. Másnap az érlelt pecsenyét elősütjük, azaz kérgesítjük, mielőtt gyönge füstön megsütnénk. Ehhez a húst grillrácson, izzó parázs fölött körös-körül megpirítjuk, vagyis hirtelen elősütjük. Ezután mogyorófa füstjén, gyönge tűz fölött minimum 6 órán át fedett grillben füstöltjük. Félidőben, egészben mellérakjuk a megmosott fokhagymákat is. Amíg a pecsenye készül, bőven van időnk a köretre.

3. A cukkiniket megmossuk, leszárogatjuk, és félcenti vastagon fölkarikázzuk. Egy tálba rakjuk, a száráról lecsipkedett és néhány vágással fölaprított rozmaringlevelekkel, a fölszeletelt fokhagymával és az olívaolajjal összeforgatjuk. Így érleljük majdnem egészen a tálalásig.

4. Kb. 15 perccel tálalás előtt a pácolt cukkinit kissé lecsöpögtetjük, és közepesen erősen izzó parázs fölött grillrácson vagy grillapon 6-7 perc alatt megsütjük, félidőben megforgatjuk, enyhén megsózzuk.

5. Az egészben sült tarját vastag szeletekre vágva tányérra rakjuk, és mindegyikre teszünk 3-4 gerezd megtisztított sült fokhagymát. A lecsöpögtetett sült cukkinit melléhalmozzuk, 1-1 kanálka lecsöpögtetett joghurtot vagy tejfölt kanalazunk rá. Durvára aprított korianderölddel megszórjuk.

A leírásban szereplő Egészben sült sertéstarja marinált cukkinivel, joghurttal, sült fokhagymával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (cukkinis receptek, sült tarja) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több tarja recept
Még több tarja recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.