Diós-szilvalekváros bukta

Elkészítés módja
1. Az élesztőt egy kiskanál cukorral és fél dl langyos tejjel felfuttatom.
2. A margarint kicsit felolvasztom a cukorral, majd kikeverem a tojás hozzáadása után.
3. A liszthez hozzáadom a csipet sót, a felfutott élesztőt, a kikevert tojást és a többi hozzávalót.
4. Simára dagasztom, majd letakarva konyharuhával kelesztem kb. 50-60 percig.
5. Ekkor újra átgyúrom egy kicsit és 5-10 percig ismét kelesztem, majd vékony téglalapra kinyújtom és 10 centis kockákat vágok belőle.
6. A közepükbe szilvalekvárt és erre darált, cukrozott diót teszek és feltekerem.
7. Tojással lekenem és hideg sütőbe teszem, amit 170 fokosra kapcsoltam.
8. Amíg a sütő melegszik addig szépen megkel a tésztánk.
9. Ezek után szép aranybarnára sütöm.
Nagyon szépek a bukták:)