Nápolyi pizzelle

Elkészítés módja
1. Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, meleg helyen 10-15 perc alatt fölfuttatjuk, majd a lisztet beleszórjuk, megsózzuk és addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény falától. Letakarva kb.45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
2. Amíg a tészta kel, elkészítjük a mártást. Ehhez a paradicsomokat megmossuk, szárukat kimetsszük, majd a szemeket darabokra vágjuk, lábasba rakjuk, a cukorral ízesítjük. Többször megkeverve addig főzzük, míg a leve el nem párolog, így jó sűrű lesz.
3. A megtisztított fokhagymát és a kicsumázott cseresznyepaprikát apróra vágjuk, az olajon megfuttatjuk. A paradicsomot hozzáadjuk, megsózzuk, fölaprított bazsalikommal fűszerezzük, melegen tartjuk.
4. A megkelt tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon nem egészen kisujjnyi vastagságúra ellapítjuk, egy kb.6 centis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Bő, forró olajban - hasonlóan a mi lángosunkhoz - kb.4 perc alatt megsütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük, végül tálaláskor a forró paradicsomos mártással megkenjük, a tetejére pedig reszelt sajtot hintünk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.