Nápolyi pizzelle

Nápolyi pizzelle recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  2 dkg élesztő
•  3 dl langyos víz
•  40 dkg finomliszt
•  1 mokkáskanál só
a mártáshoz:
•  1 kg érett paradicsom (hámozott tört konzervparadicsom is lehet)
•  1 kiskanál kristálycukor
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 cseresznyepaprika
•  2 evőkanál olaj
•  friss bazsalikom
• 
a sütéshez:
•  bő olaj
a tálaláshoz:
•  15-20 dkg reszelt sajt

Elkészítés módja

1. Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, meleg helyen 10-15 perc alatt fölfuttatjuk, majd a lisztet beleszórjuk, megsózzuk és addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény falától. Letakarva kb.45 perc alatt a duplájára kelesztjük.

2. Amíg a tészta kel, elkészítjük a mártást. Ehhez a paradicsomokat megmossuk, szárukat kimetsszük, majd a szemeket darabokra vágjuk, lábasba rakjuk, a cukorral ízesítjük. Többször megkeverve addig főzzük, míg a leve el nem párolog, így jó sűrű lesz.

3. A megtisztított fokhagymát és a kicsumázott cseresznyepaprikát apróra vágjuk, az olajon megfuttatjuk. A paradicsomot hozzáadjuk, megsózzuk, fölaprított bazsalikommal fűszerezzük, melegen tartjuk.

4. A megkelt tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon nem egészen kisujjnyi vastagságúra ellapítjuk, egy kb.6 centis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Bő, forró olajban - hasonlóan a mi lángosunkhoz - kb.4 perc alatt megsütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük, végül tálaláskor a forró paradicsomos mártással megkenjük, a tetejére pedig reszelt sajtot hintünk.

A leírásban szereplő Nápolyi pizzelle recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.