Diós nyolcas
Elkészítés módja
1. A tojások fehérjéit a kristálycukorral gőz fölött felverjük.
2. Az élesztőt tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, margarint, pici sót, tejfölt, tojássárgáját.
3. A kidolgozott tésztát 3 cipóba vesszük, kinyújtjuk, megkenjük a tojásfehérjés cukor harmadával és megszórjuk a dió harmadával.
4. Feltekerjük mint a bejglit, majd ujjnyi darabokra vagdossuk és nyolcas formára tekerjük. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Diós nyolcas recepthez fűződő történet, jótanács
A tepsit szilikonos sütőpapírral bélelem ki.
Aranyos vagy Marika,próbáld ki nagyon finom:)
Mesyke gratulálok gyönyörű és micsoda finom
tésztát hoztál.Kedvet kaptam elkészíteni köszönöm
szépen a receptet
Köszönöm szépen:)Igen sok receptem van még:)Ezt a sütit én duplájából szoktam ,mert nagyon fincsi:)
Örülök,hogy rátaláltál erre az oldalra mert igazán jó kis recepteket töltöttél fel. Remélem van még sok a tarsolyodban.
A diós az egyik kedvenc sütim.:) Ez is megy a kedvencek közé. Köszi a receptet.