Pomelo papucsban
Elkészítés módja
1. A felengedett tésztát a belisztezett deszkán kb. 40x25 centis lappá nyújtjuk, majd a nyújtófára tekerjük, és helyét cukorral beszórjuk. Ezután a tésztát a cukros felületre visszatekerjük, a maradék cukrot a tetejére hintjük, és a nyújtófával kissé bele is nyomkodjuk.
2. A tésztából cakkos szélű kiszúróval 16 db, lehetőleg ovális lapocskát vágunk, és ezeket a sütőpapírral bélelt tepsire egymás mellé fektetjük. Előmelegített sütőben nagy lánggal 6 percig sütjük. Ennek elteltével a tepsit a sütőből kihúzzuk, az édes papucsokat azonnal megfordítjuk, és további 3 percre visszatoljuk, hogy a másik oldaluk is megsüljön. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni.
3. Közben a töltelékhez a zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk, a grépfrútlevet pedig a cukorral lábasban megmelegítjük. A lecsöpögtetett zselatint beletesszük és felolvasztjuk. Ha kissé kihűlt, az áttört túrót belekeverjük, és hűtőszekrénybe tesszük.
4. Mielőtt teljesen megkötne, még egyszer átkeverjük, hogy sima masszát kapjunk. A pomelo héját, a vastag résszel együtt levágjuk, kifilézzük, húsát vékony gerezdekre vágjuk. A túrós krémet a tésztalapok felén elosztjuk, a pomelogerezdeket belenyomkodjuk, és mindegyiket egy-egy lappal befedjük. Mindössze félórányi hűtés után kínáljuk.
Pomelo papucsban recepthez fűződő történet, jótanács
A meghatározott mennyiségből, nyolc darab sütemény készíthető.
Nagyon finom lehet.