Diós bukta

Elkészítés módja
1. A lisztet átszitáljuk.
2. Az élesztőt langyosra melegített 1 dl tejben felfuttatjuk.
3. A tejbe 1 mokkáskanál cukrot keverünk, az élesztőt elmorzsoljuk.
4. A lisztben elkeverjük a sót, közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a tojássárgákat és a megkelt élesztőt.
5. A többi tejet megmelegítjük kézmelegre és a tésztánkat hólyagosra dagasztjuk.
6. A végén hozzádolgozzuk az olvasztott margarint is.
7. Duplájára kelesztjük.
8. Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
9. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra kisodorjuk, 8×10 cm-es darabokra vágjuk, majd a töltelékből egy evőkanálnyit teszünk a közepébe és összecsavarjuk.
10. Sütőpapírral bélelt tesibe sorakoztatjuk, szorosan egymás mellé.
11. Olvasztott margarinnal egy ecsettel lekenjük és még fél órát kelni hagyjuk. 180 fokra bemelegítjük a sütőt és megsütjük.
12. A sütés végén vaníliás tejjel meglocsoljuk, még 5 percet a sütőben tartjuk.
13. Sütés után deszkára kiborítjuk, de csak tálaláskor szedjük ki a buktáinkat.
14. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
15. Készíthetjük túrós vagy lekváros töltelékkel is.
Diós bukta recepthez fűződő történet, jótanács
Másfél adagban készítettem el.
Nagyon jól néz ki. Dióval még nem ettem.
Igen,nagyon finom.
Én sokszor sütöttem,de töltheted mással is.
Köszönöm Szabina a hozzászólásod.
Még nem ettem diós töltelékű buktát! Biztos nagyon finom lehet! Köszönöm Editke!