Currys-mustáros csirkecsíkok, tavaszi salátaágyon
Elkészítés módja
1. A csirkemellet megmossuk, leszárogatjuk, majd vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Egy deci olajat a curry porral, a mustárral meg a mézzel elkeverjük, és a csirkére öntjük. Alaposan összeforgatjuk, majd letakarva, hűtőszekrényben legalább egy órán át érleljük.
2. A póréhagymát vékonyan fölkarikázzuk, a maradék fölhevített olajon egy kissé megfuttatjuk, a pácolt csirkemellet rádobjuk, és 5-6 perc alatt megpirítjuk rajta.
3. A salátához a jégsalátát megmossuk, lecsöpögtetjük, majd 2-3 centis kockákra daraboljuk, keverő tálba szórjuk. A retket megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, a paprikát fölcsíkozzuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk, az uborkát fél karikákra szeljük.
4. Az így előkészített zöldségeket a salátához adjuk, megsózzuk, megborsozzuk, az olíva olajjal lazán összeforgatjuk.
5. Tálaláskor a salátát tányérokra halmozzuk, majd a még meleg currys csirkét a tetejére szórjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.