Rakott csirkemell öcsém kedvére

Elkészítés módja
1. A csirkemellet kissé lapjában 4-5 dekás, vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Egy kb. 17 centi átmérőjű, 10 centi magas tűzálló tálat a szalonnával kibélelünk úgy, hogy az edény peremén túllógjon.
2. A húst a lisztben, a felvert tojásban meg a kétféle sajt keverékében megforgatjuk, egy sort a tálba rakunk.
3. Erre néhány szelet sonka kerül, amire 1-2 evőkanál tejfölt kenünk. Ismét bundázott csirkemell következik. A rétegezést addig folytatjuk így, míg a hozzávalókból tart, de a tetejére hús kerüljön. A tejfölt rálocsoljuk, a lelógó szalonnát ráhajtjuk.
4. Lefedjük, tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 1 órán át sütjük. Eleinte, úgy 40 percre érdemes alufóliával letakarni az egész edényt, mert sülés közben nagyon fröcsköl.
5. Amikor kész, megvárjuk, amíg kihűl, majd egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük, különben nem szeletelhető. Másnap deszkára borítjuk, felszeleteljük és mikrohullámú készülékben vagy sütőben megforrósítjuk, de hidegen is asztalra adhatjuk. Ez az étel olyan laktató, hogy csak salátával, savanyúságokkal tálaljuk.
Rakott csirkemell öcsém kedvére recepthez fűződő történet, jótanács
Pulykamellfiléből is készíthetjük, ilyenkor persze pulykasonkát használunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.