Cukkinivel tűzdelt szűzpecsenye
Elkészítés módja
1. A húst 8 egyforma szeletre vágjuk, kissé kiverjük. Szélüket bevágjuk, nehogy a pecsenye sütés közben összeugorjon.
2. A cukkinit megmossuk, kb. 10 centis darabokra vágjuk, majd ezeket egyenként az oldalukra állítjuk (vágott felükkel lefelé), és 0,5 centi vastagon felszeleteljük, azután ugyanilyen vastag csíkokra vágjuk.
3. A hússzeleteket ezzel megtűzdeljük, ami úgy történik, hogy a pecsenyébe kiskéssel 6-8 lyukat vágunk, és 3-4 zöldségcsíkot belebújtatunk. A sót a borssal, a mustárral és az olajjal összekeverjük, és a hússzeleteket megkenjük vele.
4. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a cukkinis hússzeleteket rárakjuk. Oldalanként 3-4 percig sütjük, s ha nem lenne elég a rajta lévő fűszeres olaj, akkor egy kevés olajjal még külön is kenegetjük, nehogy kiszáradjon. Grillezett zöldség vagy nagy adag saláta illik köretnek hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.