Csokis, krémes képviselőfánk

Elkészítés módja
1. A tűzhelyt bekapcsolom 220 fokra.
2. A vizet, olajat, sót, vaníliás cukrot egy fazékban felforralom, lehúzom a tűzről, belekeverem a lisztet, majd vissza teszem a tűzre, addig keverem, míg elválik a tészta az edény falától.
3. Közben kevergetem, langyosra hűtöm, majd egyenként belekeverem elektromos keverőgéppel a tojásokat.
4. Addig keverem, míg jó fényes lesz a tészta.
5. Egy kis tálba vizet teszek és kezemet vízbe mártva 3×4 cm-es golyókat formázok és sütőpapírral bélelt tepsire helyezem.
6. A kezemmel vízzel lespriccelem a fánkokat és a sütőpapírt is.
7. Mehet a sütőbe, 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk.
8. A hőfokot 205 fokra visszavesszük és készre sütjük.
9. A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni.
10. A kalapjukat levágjuk. (Szép üreges lett, nem volt szükség hártya eltávolítására.)
11. Krém készítése: A pudingporokat a cukorral, kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet is hozzáadva sűrűre felfőzzük.
12. A tojásfehérjét kisebb adagokban hozzákeverjük, 1 percig kézi botmixerrel simára keverjük.
13. A fánkokat betöltjük a krémmel.
14. A tetejükre habtejszín került.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.