Mákos barackos Balaton szelet

Elkészítés módja
1. A puha (szobameleg) vajat a kétféle cukorral, robotgéppel habosra keverjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, összekeverjük.
2. Egy nagytepsit (38x34 cm-es) vajjal kikenünk, a tészta felét egy nedves késsel elsimítjuk benne. A porcukrot és a mákot a tészta másik felébe keverjük, megnedvesített késsel az előző (világos) tésztára simítunk.
3. A barackot lecsöpögtetjük, kb. 0,5 centi vastagon fölszeleteljük, és úgy, hogy a szeletek félig takarják egymást, a tészta tetejét kirakjuk vele. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük.
4. A pudingport 1 deci tejjel és a cukorral kikeverjük, azután a többi, forrásban lévő tejhez öntjük. Kevergetve sűrűre főzzük, majd megvárjuk amíg teljesen kihűl. Az áttört túrót hozzáadjuk. A puha (szobameleg) vajat habosra keverjük, a túrókrémet kanalanként hozzákeverjük. Egyenletesen a már csak langyos barackos sütire kenjük, és kb. 1 órára hideg helyre tesszük, hogy egy kicsit megdermedjen.
5. A mázhoz valókat kevergetve fölolvasztjuk, a túrókrémre simítjuk, és ha úgy tartja kedvünk, villával „hullámokat” rajzolunk bele. Ha megszilárdult, forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.