Mákos barackos Balaton szelet

Mákos barackos Balaton szelet recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  20 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  25 dkg kristálycukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  5 tojás
•  35 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
a mákos részhez:
•  12.5-12.5 dkg őrölt mák és porcukor
•  5-6 evőkanál tej
a tepsi kikenéséhez:
•  2 dkg vaj vagy sütőmargarin
a rétegezéshez:
•  2 nagy doboz (egyenként 850 milliliteres melynek töltősúlya 480 gramm) őszibarackbefőtt
a túrókrémhez:
•  1 csomag (40 gramm) főzni való vaníliaízű pudingpor
•  5 dl tej
•  kb.5 evőkanál kristálycukor
•  25 dkg tehéntúró
•  15 dkg vaj vagy sütőmargarin
a csokoládémázhoz:
•  15 dkg étcsokoládé
•  15 dkg tejcsokoládé
•  7 dkg vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A puha (szobameleg) vajat a kétféle cukorral, robotgéppel habosra keverjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, összekeverjük.

2. Egy nagytepsit (38x34 cm-es) vajjal kikenünk, a tészta felét egy nedves késsel elsimítjuk benne. A porcukrot és a mákot a tészta másik felébe keverjük, megnedvesített késsel az előző (világos) tésztára simítunk.

3. A barackot lecsöpögtetjük, kb. 0,5 centi vastagon fölszeleteljük, és úgy, hogy a szeletek félig takarják egymást, a tészta tetejét kirakjuk vele. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük.

4. A pudingport 1 deci tejjel és a cukorral kikeverjük, azután a többi, forrásban lévő tejhez öntjük. Kevergetve sűrűre főzzük, majd megvárjuk amíg teljesen kihűl. Az áttört túrót hozzáadjuk. A puha (szobameleg) vajat habosra keverjük, a túrókrémet kanalanként hozzákeverjük. Egyenletesen a már csak langyos barackos sütire kenjük, és kb. 1 órára hideg helyre tesszük, hogy egy kicsit megdermedjen.

5. A mázhoz valókat kevergetve fölolvasztjuk, a túrókrémre simítjuk, és ha úgy tartja kedvünk, villával „hullámokat” rajzolunk bele. Ha megszilárdult, forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.

A leírásban szereplő Mákos barackos Balaton szelet recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.