Csókakői kolbászleves

Csókakői kolbászleves recept
Hozzávalók
•  2-3 közepes sárgarépa és petrezselyemgyökér
•  1 kisebb zeller
•  1 kisebb karalábé
•  1 vöröshagyma
•  7 dkg zsír vagy 6 evőkanál olaj
•  1 kis csokor petrezselyem
•  kb.1.2-1.5 liter csontleves (leveskockából is lehet)
• 
•  őrölt fekete bors
•  ecet
•  4 tojás
•  1 púpozott evőkanál finomliszt
•  1 kis pohár (150 gramm) tejföl
•  20 dkg füstölt kolbász

Elkészítés módja

1. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A kétféle répát, a zellert és a karalábét 1,5-2 centis kockákra, a hagymát finomra vágjuk.

2. A zsír (olaj) kétharmadát egy fazékban megforrósítjuk, és a hagymát közepes lángon megfonnyasztjuk rajta. A fölkockázott zöldséget hozzáadjuk, és kevergetve 8-10 percig saját levében pároljuk. Az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, 1 percig kevergetve pirítjuk, azután a csontlevessel fölöntjük. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, fölforraljuk, majd kis lángra állítjuk, kis rést hagyva lefödjük, és kb. 25 perc alatt puhára főzzük.

3. Amíg a leves fő, bevert, azaz buggyantott tojást készítünk. Ehhez egy lábasban enyhén sós, ecetes vizet forralunk. Kis lángra állítjuk, a tojásokat egyesével beleütjük. Evőkanállal a fehérjét a sárgája köré hajtjuk hogy szép formás legyen. 3-4 percig főzzük, szűrőlapáttal kiemeljük. Ha csinosítani akarjuk, akkor vágódeszkára téve kiskéssel a foszlányait levágjuk. Tálalásig langyos vízben tartjuk.

4. A lisztet a tejfölben simára keverjük, ha kell egy kevés hideg vizet is öntünk hozzá. Egy merőkanálnyit a forró levesből belemerünk, elkeverjük, majd a többi leveshez öntjük, s kevergetve 2-3 percig főzzük.

5. A kolbászt, miután bőrét lehúztuk, karikákra vágjuk, és a maradék zsíron vagy olajon, egy serpenyőben színesre sütjük, zsírjával együtt a levesbe rakjuk. Minden tányérba rakunk egy lecsöpögtetett bevert tojást, és a forró zöldséges levest rámerjük.

A leírásban szereplő Csókakői kolbászleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Csókakői kolbászleves recept - 1 hozzászólás

  1. Egybalkezes
    Egybalkezes #6442 2013. 06. 27. 08:50 Válasz

    Anyósom (Isten áldja) kevés zöldhüvelyű babbal és krumplival gazdagította, fokhagymával ízesítette, és egy csöpp pirospaprikával színezte ezt a nagyon finom levest. Mindenkinek ajánlom!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Csókakői kolbászleves recept - 1 hozzászólás

  1. Egybalkezes
    Egybalkezes #6442 2013. 06. 27. 08:50 Válasz

    Anyósom (Isten áldja) kevés zöldhüvelyű babbal és krumplival gazdagította, fokhagymával ízesítette, és egy csöpp pirospaprikával színezte ezt a nagyon finom levest. Mindenkinek ajánlom!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.