Csirkés Waldorf saláta lenmagolajos öntettel

Elkészítés módja
1. A diót egy teflonserpenyőben világosbarnára, illatosra pirítjuk, hűlni hagyjuk, majd durvára vágjuk.
2. A kétféle olajat az almaecettel, a mézzel, és 2 evőkanál vízzel kikeverjük-felverjük, majd enyhén megsózzuk, megborsozzuk. Legegyszerűbb, ha az öntethez valókat egy kis befőttesüvegbe töltjük, lezárjuk, és alaposan összerázzuk, ennél nem lehet jobban és gyorsabban összekeverni.
3. A sült csirkemellet félkisujjnyi csíkokra vágjuk, elosztva 4 tányérra halmozzuk.
4. Az almát meghámozzuk és félcentis kockákra vágjuk. Az áfonyát durvára aprítjuk. A zellerszárat megtisztítjuk, félcenti vastagon fölszeleteljük, a lilahagymát finomra vágjuk. Az így előkészített hozzávalókat összeforgatjuk, a csirkére szórjuk. Először az olajos öntettel locsoljuk meg, azután rászórjuk a pirított diót is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.