Csirke zöldségágyon

Elkészítés módja
1. A csirkecombokat és a mellet megtisztítom és megmosom. A vizet leitatom róla.
2. A fokhagymákat apróra vágom és a sóval, borssal ételízesítővel és egy kis olajjal összedolgozom. Ezzel a masszával a csirkecombokat és a csirkemelleket bekenem.
3. A többi olajat serpenyőben megforrósítom és a csirkehúsokra egy kérget sütök.
4. Ezután félreteszem egy kicsit pihenni, amíg a zöldségeket előkészítem.
5. A répákat, nem vékony karikákra vágom, a karalábét és a zellert kisebb hasáb alakúra.
6. A karfiolt rózsáira szedve folyó víz alatt átmosom. A borsó akár fagyasztott is lehet.
7. A paradicsomot és hagymát vastagabb szeletekre vágom.
8. A tepsi aljára a feldarabolt zöldségekből egy ágyat készítek, amire ráhelyezem az elősütött csirkedarabokat, majd befedem a többi zöldséggel.
9. Az egészet meglocsolom azzal az olajjal amiben a csirkét sütöttem. Ha szükséges, akkor a zöldségrétegeket ízlés szerint megsózom.
10. Alufóliával letakarom és kb. 50 percig sütöm. Ezután az alufóliát leveszem és hústűvel ellenőrzöm a húst. Ha elég puha akkor még egy kicsit alufólia nélkül rápirítok.
11. Ínyenceknek ajánlom, reszelt sajttal megszórni és egy kicsit visszatéve a sütőbe rápirítani.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Meghiszem én!
A jóból a sok is kevés!
Editke ! Nagyon szépen köszönöm,tényleg finom volt. Olyan nagyon soká nem is tartott.
Nagyon guszta,finom étel!
Gratulálok!
Köszönöm szépen ! Igazán nem egy ördöngös étel, és tényleg finom volt.
Nagyon guszta! Jó kis ötlet a hétre.