Csevapcsicsa

Elkészítés módja
1. A húsokat ledaráljuk és a vöröshagymát is reszeljük hozzá.
2. Sóval, borssal, paprikával ízesítjük. 1 órát hűtőben érleljük.
3. Utána 2 cm vastag, 5 cm hosszú rudakká formázzuk nedves kézzel.
4. Ismét hűtőbe tesszük. 1 óra múlva olajjal megkenjük és nyáron lehetőleg faszénparázson forgatva sütjük, télen pedig egy teflonos tepsibe helyezzük őket egymástól 4-5 cm távolságban. 160 fokos sütőben, légkeveréses grillezőn süssük szép pirosra.
5. Az idény szerint salátával, főtt burgonyával, friss hagymával körítjük, petrezselyemmel megszórjuk.
Nyáron győzzük sütögetni,a grillezőn.Nagyon ízletes szerb étel.
Rég óta szeretném kipróbálni!! Nagyon ínycsiklandozó látvány!!
Nagyon régen ,még akkor Jugoszláviának hívták, ettem először ilyet. Nagyon finom volt.