Matrózhús párizsiasan

Matrózhús párizsiasan recept
Hozzávalók
•  60 dkg bélszín (ehhez a recepthez tökéletes a bélszín elvékonyodó vége vagy a vastag feje is vastag törzsét inkább szeletben sütéshez tegyük el)
•  1 apró vöröshagyma
•  20-25 dkg csiperkegomba
•  6 dkg vaj
• 
•  őrölt fekete bors
•  4 dl madeira mártás (vörösboros barnamártás)
a habart tojáshoz:
•  2 dkg vaj
•  0.5 dl zsíros főzőtejszín
•  csipetnyi só
•  4 tojás
a tetejére:
•  fél csokor petrezselyem

Elkészítés módja

1. A bélszínt a kisujjnyinál kicsit kisebb csíkokra vágjuk. A hagymát és a gombát megtisztítjuk, előbbit finomra, utóbbit szeletekre vágjuk.

2. Egy nagyobb serpenyőt nagy lángra téve először magában forrósítunk meg. A vajat rárakjuk, a serpenyőt ide-oda mozgatva fölolvasztjuk, majd rádobjuk a húst és a hagymát. A lehető legnagyobb lánggal, rázogatva 2 percig pirítjuk, akkor jó, ha a bélszín mindenhol kifehéredett. Ekkor hozzáadjuk a gombát, és további 3 percig pirítjuk, de nem tovább, mert akkor a hús kiszárad. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, majd a madeira mártást ráöntjük, és amint forrni kezd, a tűzről lehúzzuk.

3. Egy lábasban a vajat fölolvasztjuk, majd a tejszínnel és sóval elhabart tojást ráöntjük. Nagyon kis lángon — még jobb, ha vízgőzön — addig keverjük, míg meg nem sűrűsödik, de vigyázzunk, hogy lágy maradjon.

4. A mártásos bélszínragut 4 tányéron elosztjuk, a habart tojást a közepükre halmozzuk, és fölaprított petrezselyemmel megszórjuk. Párolt rizs illik köretnek hozzá.

A leírásban szereplő Matrózhús párizsiasan recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.