Kemencében konfitált báránycomb zöldséggrateinnel

Kemencében konfitált báránycomb zöldséggrateinnel recept
Hozzávalók
•  80 dkg-1 kg kicsontozott báránycomb
•  1 petrezselyemgyökér
•  1 sárgarépa
•  1 vöröshagyma
•  1 gerezd fokhagyma
•  1 evőkanál sűrített paradicsom
•  2-3 dl zamatos vörösbor
•  friss vagy szárított kakukkfű és rozmaring
• 
•  őrölt fekete bors
a zöldséggrateinhez:
•  60 dkg burgonya
• 
•  1 sárgarépa
•  arasznyi cukkini
•  3 dl főzőtejszín
•  3 tojás
•  késhegynyi reszelt szerecsendió
a tepsi kikenéséhez:
•  vaj
•  zsemlemorzsa

Elkészítés módja

1. A húst 3 centis kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, és egy tepsibe terítjük. A húst rárakjuk. A zúzott fokhagymát, a sűrített paradicsomot, a fele bort, 1 deci vizet, egy kevés apróra vágott kakukkfüvet és rozmaringot hozzáadunk, megsózzuk, megborsozzuk, és az egészet összeforgatjuk. (80 ºC-os sütőben kb. 5 óra alatt a húst vajpuhára pároljuk. Közben többször megkeverjük, ha kell, vízzel vagy borral pótoljuk az elpárolgott levét.

2. A körethez a burgonyát megmossuk, héjában, enyhén sózott vízben majdnem puhára főzzük. leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, és 2-3 milliméter vastagon fölkarikázzuk. A répát meghámozzuk, és lapjában 2-3 mm vastagon fölszeleteljük. Ugyanígy szeleteljük föl a cukkinit is.

3. A tejszínt a tojásokkal simára keverjük, kissé megsózzuk, a szerecsendióval fűszerezzük. Egy közepes nagyságú tűzálló tálat kivajazunk, morzsával behintünk. A zöldségeket belerétegezzük úgy, hogy alulra is, fölülre is krumpli kerüljön. Közben soronként meglocsoljuk a tojásos tejszínnel. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 175 ºC) 35-40 perc alatt pirosasra sütjük.

4. Amikor a hús kész, kiemeljük, zöldséges levét szitán átpasszírozzuk vagy merülőmixerrel pürésítjük. A húst a krémesített mártásba visszarakjuk.

5. Tálaláskor a szeletekre vágott csőben sült zöldséget tányérra rakjuk, és a vörösboros bárányragut ráhalmozzuk. Egy kevés olajjal körbelocsolva tálaljuk.

A leírásban szereplő Kemencében konfitált báránycomb zöldséggrateinnel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.