Citromos fonott kalács
Elkészítés módja
1. Az élesztőt egy deci langyos tejben, egy evőkanál cukorral felfuttatom.
2. A tojássárgáját a megmaradt cukorral habosra kikeverem.
3. A margarint kicsit felolvasztom.
4. A felfutott élesztőt a liszthez hozzáadom, sózom és hozzáadom a citrom levét és reszelt héját, a kikevert tojássárgáját és a langyos tejet.
5. Dagasztógéppel jól összekeverem és ekkor adom hozzá a felolvasztott margarint, majd a tésztát simára kidolgozom és duplájára kelesztem.
6. Amikor a tészta megkelt 6 egyforma részre osztom, amiket egyenként kisodrok és mint a hajcopfot összefonom őket.
7. Két kalács lesz belőle, amiket sütőpapiros sütőlapra teszek, tojással lekenek és még kb. fél órán ár a tepsiben kelesztek.
8. Ezek után 180 fokon szép pirosra megsütöm őket.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.